Opskrifter
Hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk
26. november 2024
Hjemmelavede gammeldags æbleskiver der smager af jul
æbleskiver er en dansk tradition, som helt oprindeligt var tynde æbleskiver vendt i mel og æg, der blev stegt på en pande. I dag kender vi dog æbleskiverne som de runde og lune delikatesser, vi laver op til jul.
Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme smager ganske enkelt af jul, og de bliver kun bedre, hvis du laver dem selv. Hjemmelavede æbleskiver er bare mere luftige og smagfulde, så det kan sagtens betale sig at kaste sig ud i.
Du kan lave æbleskiverne i en traditionel æbleskivepande eller en moderne, elektrisk udgave - begge giver lækre og sprøde æbleskiver.


Du skal bruge (til ca. 20 stk.)
250 g hvedemel
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. natron
1 ½ tsk. kardemomme
Lidt citronskal
3 æg
4 dl kærnemælk
3 spsk. smeltet smør
Sådan gør du
Bland mel, sukker, salt, vaniljesukker, natron, kardemomme og citronskal i en stor skål.
Skil æggene i hvider og blommer i to forskellige skåle.
Rør kærnemælk og smeltet smør i æggeblommerne, og bland det i melblandingen til en ensartet dej.
Pisk æggehviderne stive, rør først lidt i dejen og rør derefter resten forsigtigt i.
Opvarm æbleskivepanden, og kom en lille smørklat i hvert hul.
Fyld hullerne trekvart op med dej (brug evt. en sprøjtepose eller en isske).
Vend æbleskiverne en halv omgang, når kanterne begynder at blive faste (brug evt. en strikkepind eller en kødnål).
Vend æbleskiverne jævnligt, så de bliver gyldne og sprøde hele vejen rundt.
Servér æbleskiverne med flormelis og syltetøj.