Opskrifter
Sprøde pebernødder med et tvist
26. november 2024
Pebernødder: klassisk julebag med et tvist
Pebernødder er små delikate smagsbomber af krydderi, peber og sødme hører simpelthen julen til. Bag dine egne pebernødder og lad duften af jul sprede sig i hele hjemmet. Du kan også invitere hele familien med til at rulle de små ”nødder” – det er ren julehygge.
Vi deler vores yndlingsopskrift på pebernødder her – og den er ovenikøbet supernem. Du skal måske endda overveje at fordoble opskriften, så du er sikker på at have nok.

Gør det nemt at lave pebernødder med denne krydderiblanding
Du kan gøre pebernøddebagningen lidt nemmere med en krydderiblanding, der kombinerer alle de nødvendige krydderier i en blanding.
’Cookie Spice Pebernødder’ er en blanding til rigtige pebernødder, der smager af peber, kardemomme, ingefær og kanel. Alle krydderierne er srilankanske og økologiske skovhavekrydderier.
Krydderiblandingen kan anvendes i alle opskrifter på pebernødder eller peberkager – du erstatter blot de enkelte krydderier med en tilsvarende mængde ’Cookie Spice Pebernødder’.

Du skal bruge
125 gram blødt smør
125 gram sukker (melis)
½ dl. Piskefløde
2 tsk. 'Cookie Spice Pebernødder'
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
250 g hvedemel
Sådan gør du
Rør sukker og smør sammen, indtil det bliver hvidt. Rør herefter piskefløden i.
Bland krydderiblandingen, natron og bagepulver i hvedemelet, og sigt det ned i sukker-smørmassen.
Ælt dejen smidig, og læg den på køl i en halv time.
Form små kugler af dejen, tryk dem let flade og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag pebernødderne ved 225⁰C (alm. ovn) i 7 – 8 minutter.